Kérdésed van? +36 20 9 324 409

Új őrület a fitneszben: Húzós lesz!

Szerző: Borsos Péter
A DBands – azaz a Dynamic Bands – a rugalmas ellenállások új generációs eszköze egy éve létezik Magyarországon, s jelenleg csak az Újpesti Oxygen Wellness-ben lehet kipróbálni csoportos óra keretén belül.

Az extra kihívást a térd fölé felcsatolható pántokra erősített gumikötelek jelentik, melynek következményeként, a legkisebb mozdulat során, azonnal a „kritikus” testrészeket körbevevő izomcsoportok lépnek működésbe: feszül a popsi, a has, a comb, akaratodon felüli munkára kényszerül, hogy legyőzze az erőt, melyet az eszköz generál.

Alakformálás mesterfokon

A DBands erősítő gumikötél eszközt kezdetben a koordináció, robbanékonyság fejlesztése, erősebb törzsizomzat kialakítása, a térdízület stabilitásának megteremtése és az állóképesség fokozása érdekében alkották meg versenysportokban dolgozó erőnléti és személyi edzők – meséli Borsos Péter DBands mesteroktató, az Újpesti Oxygen Wellness szakmai vezetője.

A használat során azonban nagyon gyorsan nyilvánvalóvá vált: bármilyen célzattal is használjuk a fitness gumikötél eszközt, elkerülhetetlen annak esztétikai hatása: mechanizmusának következtében kerekedik a popsi, karcsúsodik a derék, formálódik a comb, úgy, hogy az eredeti elképzelések nem változnak: rendkívüli módon hat az állóképességre, stabilizációra. Nem csoda tehát, hogy a fitnesz is felfigyelt a DBands-re.

Olyannyira, hogy Borsos Péter és Juhász Bianka vezetésével Magyarországon elsőként önálló tematika született a fitnesz területén: DBands Fitnesz csoportos óra. Mi nagyon kíváncsiak voltunk a foglalkozás hatásaira, ezért vettük a bátorságot és leteszteltük a két DBands Master Trainer munkáját.

Húzós edzés minden izom számára

Az óra egy általános bemelegítéssel kezdődött, s csak ezután csatoltuk fel a gumiszalagokat, aminek hatását gyakorlatilag azonnal érezni is kezdtük. Már az első, legapróbb lépés és váratlan hatást produkált: a farizom, a törzs, azonnal jelezte, hogy szokatlanul gyorsan el kell kezdeni dolgoznia.

Kezdetben ajánljuk az edzői jelenlétet, hogy kialakuljon és rögzüljön a jó testtartás. Nagyon fontos ugyanis, hogy az edző gumiszalag ellenállása következtében azonnal aktivált izmok – az edzői utasítások alapján – kontroll alá kerüljenek, – ezzel a testhelyzeteket szakszerűen tudjuk megtartani. Az eszközök pedig csak ezután következtek: step pad, rúd súlyokkal és flexi-bar.

A DBands a legtöbb funkcionális eszközzel kombinálható, mely tulajdonságát két Master Trainerünk rendkívül kreatívan ki is használt. Combunk, fenekünk, törzsizmaink, és karjaink számára igazi kihívás volt az óra, sőt a DBands a „húzós” érzésen túl jótékony hatással van izmaink, ízületeink állapotára, hiszen úgy viselkedik, mint egy valódi izom: összehúzódik, elernyed – ezzel teljesen izom és testbarát.

Kimondottan szerettük, hogy a minél összeszedettebb mozgás érdekében a zenére mindenki saját ütemben hajtja végre a gyakorlatokat. Ráadásul az edzés folyamatos koncentrációt igényel, hiszen az egyetlen olyan funkcionális eszköz, melyet nem kívülről mozgatunk, hanem beépül saját kinetikai rendszerünkbe, így az idegrendszerre is külön feladatot ró. Ez pedig garantáltan kiszakít a hétköznapi gondolatok közül.

Bár a popsi és comberősítés alapvetően a nők edzésében kap kiemelt figyelmet, de mi nők valljuk be, előbb figyelünk fel egy feszes férfi fenékre, mint egy óriási bicepszre, így hát Urak javasoljuk: bátran belevágni a DBands edzésbe is!

Amiért tetszeni fog:

Izgalmas, új kihívást jelentő edzés

Precíz edzői odafigyelés, hibajavítás

Gyorsan érhetjük el vele a kívánt alakot

DBands órák:

Szerdánként 16:00tól Borsos Péterrel

Péntekenként 16:00tól Juhász Biankával

A sportot kipróbálták: Gaál Attila és Pulay Szilvi 

Forrás: legjobboldalad.hu

Divíziók hírei

Keresés

Címkék