Kérdésed van? +36 20 9 324 409

Komplett DBands edzés, láb és törzsgyakorlatok

Szerző: Zsiga Gyula

Olyan eszközzel dolgozunk, amit a bemelegítéstől a főrészen át, folyamatosan képesek vagyunk használni a levezetésig. A klipek segítségével igazolni szeretném a DBands gumiötél sokoldalúságát. Harmincöt, negyven perces láb és törzsgyakorlatokat felvonultató edzésanyagot állítottam csokorba. A didaktikai elvek egymásra épülése és az edzéselméleti felépítettséget nem kizárva.

A Dbands erősítő gumikötél segítségével nagyon sokszínű képzést tudunk megvalósítani. Kezdve a statikusabbnak tűnő elemektől kiindulva, az egyre dinamikusabb feladatok felé haladva. Stabilizálni, erősíteni, gyorsítani, sőt még állóképességet is tudunk fejleszteni!

A koordináció fejlesztésétől és az összetett, több elemből álló feladatok variálhatóságával, nemcsak egyfajta szakmai igényt vagyunk képesek kielégíteni, de magát a monotónia tűrést is áthidalhatóvá tudjuk tenni.

Célszerű a tartás stabilizációs gyakorlatokkal elkezdeni a foglalkozásokat. Majd koordináció és gyorserő blokkokat iktassunk be.

A programot egy viszonylag nyugalmi, statikus helyzetből elindított dinamikus erőkifejtést követő gyakorlattal folytassuk.

A reaktív erő megnyilvánulásai, igen gyakori tevékenysége játékosainknak. Fellépések ülésből, viszonylag mélyről történő lendületszerzéssel.

Átlépések, vagy ugrások, szökkenések eltérő láblendítések, nyújtott vagy hajlított térdízülettel sorozat ugrások formájában. Folyamatosan a dinamika iránya legyen mértékadó!

A komplex feladatokat csak részben tudjuk eredetien visszaadni. Tartalmaznak olyan elemeket, amik nincsenek jelen a valódi játékban.

Végül kialakíthatunk olyan helyzeteket is, a DBands segítségével, amikor a gyorserő fejlesztése átalakul állóképességi munkába.

Divíziók hírei

Keresés