Kérdésed van? +36 20 9 324 409

Schmidt Ádám gondolatai a DBands Youth program elvégzése után

Szerző: Ádám Schmidt

A DBands Football Trainer képzés elvégzése után igyekeztem az eszköz használatát azonnal beépíteni az edzéseimbe, legyen szó utánpótlás korú vagy felnőtt labdarúgókról. Míg a gyerekek örültek az újdonságnak, addig a felnőttek először szkeptikusan álltak hozzá – ugyanakkor elmondható, hogy legyen szó gyermek vagy felnőtt sportolóról, mindannyiuknak nagy kihívást jelentett az eszközzel végzett feladatok helyes végrehajtása.

Egy év folyamatos használat után elmondható, hogy az eszköznek köszönhetően a sportolóim rengeteget léptek előre a törzserő, az ízületi stabilitás, a gyorsaság és a robbanékonyság területén.

A heti rendszerességgel DBands-el végeztetett core-izom fejlesztő gyakorlatoknak, a különböző progresszív plank variációknak köszönhetően a játékosok egy olyan alapot kaptak, amelyre bátran építhettünk. Ezen kívül az eszköz prevenciós értéke sem elhanyagolható, ugyanis a megerősített törzsizmoknak köszönhetően az alsó végtag sérüléseinek száma is csökkent. 

Az eszköz rendkívül hatásos a mozgáskoordináció fejlesztésében, a sportolók mozgása, test,- kar,- és lábtartása sokat fejlődött a használatnak köszönhetően. A gyakorlatokba érdemes dinamikus stabilizációs fázisokat beépíteni, hogy a koordinációs készségek fejlesztésén túl a játékosok ízületi stabilitása is fejlődhessen. 

A DBands-el végzett plyometrikus, illetve különböző wall drill gyakorlatoknak köszönhetően pedig a sportolók robbanékonysága növekedett meg ugrásszerűen.

És végezetül, ami ebből a mérkőzések során tapasztalható, az az, hogy a test a test elleni párharcokat a játékosok nagyobb százalékban képesek megnyerni, az ütközések során könnyebben maradnak talpon, magasabbra képesek ugrani, a robbanékonyságuknak köszönhetően gyorsabban teljesítik a távokat, több labdát képesek megszerezni az ellenfél játékosa elől, valamint természetesen a lövőerejük is növekedésnek indult. 

Schmidt Ádám

Monori Sportegyesület

Labdarúgó edző

DBands Football Trainer

Divíziók hírei

Keresés