Kérdésed van? +36 20 9 324 409
Görgess lejjebb!

DBands Goalkeeper Training Course©


Kinek ajánljuk?

A DBands Goalkeeper Trainig© képzésen elsajátítható tudásanyagot a labdarúgásban dolgozó edzőknek, - kapus és utánpótlás edzőknek, valamint aktív pályafutásukat töltő labdarúgóknak ajánljuk. A képzést el lehet végezni UEFA licence minősítés nélkül is, amennyiben a jelentkező rendelkezik sport szakirányú végzettséggel vagy megfelelő szintű szakmai tapasztalattal. 

Mit ad a Goalkeeper Training© képzés?

Szakmailag:

A szakmai tudásanyag fő irányvonalai a labdarúgásban, a kapus poszton előforduló SAQ (sebesség, agilitás, gyorsaság) gyakorlatok forrradalmian új megközelítésű fejlesztése atlétikus és labdás mozgásformákban, - valamint a labdarúgást érintő stabilizációs, koordinációs, plyometrikus, egyensúlyi és az energetikai rendszeren alapúló kapus specifikus fejlesztése.

Az eszköz nagyszerűsége abban rejlik, hogy a mindennapi labdarúgó, kapus specifikus edzésmunkába beépíthető, a kapus posztra jellemző mozgásminták megváltoztatása nélkül, sőt annak előnyeit kamatoztatva. 

A DBands eszközzel ezért, a jelenleg előrhető kapus specifikus képesség és erőfejlesztés legmagasabb szintje érhető el. 

Certfikáció:

A képzés elvégzéséért járó oklevél megszerzéséért az MLSZ edzőközpontja 3 kreditpontot ír jóvá!

Képzési felszerelés tartalma:

  • 1 db DBands - K1RÁLY póló
  • 1 db nyomtatott képzési jegyzet
  • 1 db K1RÁLY toll

Milyen eszköz a DBands?

A DBands, azaz a Dynamic Bands a rugalmas ellenállások új generációs eszköze, melynek robbanásszerű elterjedése figyelhető meg az utóbbi években, minden olyan sportágban, ahol a motorikus képességek fejlesztése kiemelt fontosságú feladat.

Jellemzői:

A térd fölé, előre és hátulra felcsatolható, két rövid gumikötél egyidjeű ellenállásának legyőzésével működő, - a láb és a csípő izomzat kinetikus, - a core stabilizációs és mozgató erejét kihasználó, - gyorsaságot, robbanékonyságot és dinamikát fejlesztő funkcionális eszköz.

A képzés tematikája

Vizsga, oklevél

A Képzést követően a Résztvevőnek vizsgát kell tennie. A vizsga minden esetben két gyakorlatsor bemutatását jelenti, amelyről a Résztvevőnek videó anyagot kell készítenie. A Résztvevő az elkészült videó anyagot a Résztvevő saját Facebook oldalára vagy a privát Youtube oldalára kell feltöltenie és csak a linket köteles a Szolgáltatóval, illetve a Szervezővel megosztania. A Résztvevő tudomásul veszi, hogy a videó anyagot sem a Szolgáltatónak, sem a Szervezőnek nem kell elküldenie. Ha a Résztvevő mégis így tenne, akkor a vizsgaanyag megtekintés nélkül törlésre kerül, amelyről a Résztvevőt e-mail útján értesítik.

Amennyiben a Résztvevő a videó anyag elkészítése során más harmadik személyt is bevon, akik láthatóak vagy hallhatóak a videó anyagban, a Résztvevő köteles tiszteletbe tartani harmadik személyek személyhez fűződő jogait és az ő beleegyezésük nélkül a videó anyagot sem elkészíteni sem felhasználni nem jogosult a Résztvevő, ideértve annak megosztását a Szolgáltatóval, illetve a Szervezővel.  Amennyiben ezen szabályokat a Résztvevő megszegi és ezáltal kárt okoz a Szolgáltatónak vagy a Szervezőnek, úgy azt köteles azt maradéktalanul megtérítenie.

A gyakorlatsor időtartama max. 30 – 60 másodperc, olyan gyakorlati elemek bemutatásával, amely a Résztvevő edzői kreativitását tükrözi, a képzésen gyakorolt elemektől különbözik, vagy továbbfejlesztett változat. A vizsgavideók elkészítésére a képzéstől számított 5 munkanap áll Résztvevő rendelkezésére az anyag elkészítéséhez és elérhetővé tételéhez. A vizsgaanyagot a képzés oktatói véleményezik, majd a sikeres vizsgaanyag elkészítését követően Szervező postai úton küldi el Résztvevő részére a nyomatott oklevelet.

Az oklevél kiállítója a GaraSport Kft.  A képzés elvégzéséért járó oklevél megszerzéséért az MLSZ Edzőképző  Központja 3 kreditpontot ír jóvá. A kreditpontok jóváírására vonatkozó kérvényt Szervező küldi meg az MLSZ részére.